'Tropenweken voor Premier League-spelers: acht dagen tussen competitie en WK'

'Tropenweken voor Premier League-spelers: acht dagen tussen competitie en WK'

Gepubliceerd: donderdag 23 september 2021 om 14:30do 23-09-2021 om 14:30

Spelers uit de Engelse Premier League krijgen in 2022 heel weinig tijd om zich voor te bereiden op het WK. Uit plannen van de Engelse competitie-organisator blijkt dat de laatste speelronde voor het WK acht dagen voor de start van het eindtoernooi gepland staat.

Het wereldkampioenschap in Qatar wordt in de winter van 2022 gehouden en dat betekent dat de nationale competities een aantal weken stop moeten worden gezet. Voor de Premier League zal naar alle waarschijnlijkheid gelden dat er op 12 en 13 november nog gespeeld gaat worden. Dat blijkt volgens de BBC en Sky Sports uit plannen van de competitie-organisator. Dat is slechts acht dagen voor de WK-start op 21 november.

Spelers uit de Premier League zullen dus amper de tijd hebben om in het elftal ingepast te kunnen worden, maar na het toernooi moeten ze ook meteen weer terug naar Engeland. De finale van het toernooi staat op 18 december gepland en acht dagen later is het 'Boxing Day', de dag waarop traditioneel gevoetbald wordt in de Premier League. Dat is dan ook de dag waarop de competitie-organisator de wedstrijden weer wil hervatten.

De meeste competities zullen tot in november doorgaan, maar exacte data zijn nog niet bekend. Ook het Eredivisie-schema voor volgend seizoen is nog onduidelijk. Volgens de regels van de FIFA moeten spelers uiterlijk op 14 november, een week voor de start van het toernooi, vrijgegeven zijn. Daar houdt de Premier League zich op deze manier dus net aan.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Premier League

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws