Perez kraakt besluit van AZ-coach Jansen: 'Een andere kamikazepiloot'

Perez kraakt besluit van AZ-coach Jansen: 'Een andere kamikazepiloot'

Gepubliceerd: vrijdag 24 september 2021 om 07:48vr 24-09-2021 om 07:48

AZ kwam donderdagavond razendsnel op een 2-0 achterstand bij FC Twente, waarna coach Pascal Jansen hard ingreep. Timo Letschert moest al na 23 minuten plaatsmaken voor Pantelis Hatzidiakos. Kenneth Perez kraakt die beslissing.

"Ik heb daar wel moeite mee", vertelde Perez bij ESPN. "Je hebt een keuze gemaakt om Letschert op te stellen. Je kunt een fout maken. Aanvallers maken ook genoeg fouten. Pavlidis maakt geen kans af, maar die wisselt hij toch ook niet? Elke bal op goal gaat erin, maar de keeper wisselt hij toch ook niet? Ik houd er niet van. Het is ook niet zo dat je er veel beter van wordt. Nu heb je een andere kamikazepiloot erin."

Jansen vond echter dat hij in moest grijpen, nadat Letschert bij beide tegengoals in de fout ging. "Hij zag er twee keer erg slecht uit", aldus de oefenmeester van AZ. "We konden ons dat niet permitteren. We wilden dat met Panta repareren met iemand die in ieder geval nog foutloos in de wedstrijd zit." De wissel sorteerde overigens niet het gewenste effect. De Alkmaarders verloren uiteindelijk met 3-1 in Enschede.

Perez is het er wel mee eens dat Letschert te kort komt. Hij ziet in de mandekker ook geen leider voor de Alkmaarders. "Je kunt ook als minder goede speler een goede leider zijn, iemand die belangrijk is in de kleedkamer, maar ik heb het gevoel dat Letschert dat niet is. Dat kan ik moeilijk beoordelen, maar zijn voetballende kwaliteiten kan ik wel beoordelen. Ik heb Letschert altijd een ramp gevonden."

Kees Kwakman vindt dat het tijd is om Sam Beukema een kans te geven. "We hebben Letschert en Hatzidiakos nu een paar jaar gezien. Ik zeg niet dat Beukema geen fouten maakt, en ik weet ook wel dat hij uit de Keuken Kampioen Divisie komt, maar die zal je nu toch wel gaan neerzetten?"

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws