Nagelsmann praat alleen als 'fan' over Bayern-target: 'Sleutelspeler voor Chelsea'

Nagelsmann praat alleen als 'fan' over Bayern-target: 'Sleutelspeler voor Chelsea'

Gepubliceerd: vrijdag 24 september 2021 om 09:49vr 24-09-2021 om 09:49

Antonio Rüdiger is onder manager Thomas Tuchel helemaal opgeleefd bij Chelsea, maar hij loopt volgend jaar wel uit zijn contract. De 28-jarige verdediger wordt in verband gebracht met Bayern München, waar coach Julian Nagelsmann als 'fan' de loftrompet steekt.

Onder meer BILD weet dat de Bundesliga-kampioen zijn oog heeft laten vallen op Rüdiger, die met The Blues slechts één tegengoal slikte in vijf Premier League-duels. Nagelsmann werd op een persconferentie gevraagd naar de interesse. "Ik vind het eigenlijk niet zo leuk om het te hebben over spelers die bij andere clubs onder contract staan. En we zitten niet eens in een transferwindow", begon de Bayern-coach.

Daar bleef het echter niet bij. Nagelsmann begon alsnog aan een lofzang, nadat hij aankondigde 'nu als voetbalfan over Rüdiger te praten'. "Hij heeft zich supergoed ontwikkeld, onder Thomas Tuchel heeft hij echt stappen gezet. Hij is inmiddels een sleutelspeler in hun defensie. Rüdiger brengt agressiviteit met zich mee en naast het feit dat hij een goede verdediger is, is hij ook een voorbeeldprof."

Hoewel Nagelsmann beweert niet op de hoogte te zijn van de interesse van Der Rekordmeister, is het koren op de molen van de Duitse en Engelse media. Ook Rio Ferdiand was deze week overigens lyrisch over de Duits international. "Sinds de komst van Tuchel is hij misschien wel de beste verdediger van de Premier League. Zijn effect op het team is immens."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws