Kalou blikt terug: 'Dirk hield zich daaraan, hij is een Feyenoord-legende'

Kalou blikt terug: 'Dirk hield zich daaraan, hij is een Feyenoord-legende'

Gepubliceerd: vrijdag 24 september 2021 om 13:15vr 24-09-2021 om 13:15

Laatste update: vrijdag 24 september 2021 om 13:22vr 24-09-2021 om 13:22

Salomon Kalou en Dirk Kuyt golden bij Feyenoord jarenlang als 'K2'. De Ivoriaan belandde mede dankzij zijn broer Bonaventure Kalou in Rotterdam-Zuid en blikt in een interview met ELF Voetbal terug op zijn tijd in Nederland.

"A good time, a very good time", omschrijft Kalou zijn periode bij Feyenoord. "Ik hoopte wel ooit net als Bona prijzen te winnen met Feyenoord. Het blijft jammer dat dit niet gelukt is", vervolgt de voormalig aanvaller, die zijn aandeel naast die van zijn partner in de Feyenoord-voorhoede legt. "Kuyt werd nog wel kampioen en won de beker."

"Toen hij bij Liverpool speelde en ik bij Chelsea zeiden we nog eens tegen elkaar: laten we ooit samen terugkeren bij Feyenoord en kampioen worden. Dirk hield zich daaraan, hij is een Feyenoord-legende", steekt Kalou de loftrompet over Kuyt. Volgens Kalou is de gunfactor het belangrijkste aspect geweest in hun goede onderlinge relatie. "We pasten bij elkaar, omdat we allebei niet zelfzuchtig waren."

Ook over de Nederlandse cultuur bewaart de Ivoriaan mooie herinneringen. "Je kunt er zijn wie je zijn wil en er is veel vrijheid voor de mensen. Dat maakt Nederland en Rotterdam zo mooi. Nederland is ook the land of the free spirits", besluit hij. 

Sinds april van dit jaar zit de 36-jarige Kalou zonder club. Medio 2020 maakte hij de overstap van Hertha BSC naar het Braziliaanse Botafogo.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws