Ten Hag: 'Dat moet dus beter als hij naar de internationale top wil'

Ten Hag: 'Dat moet dus beter als hij naar de internationale top wil'

Gepubliceerd: vrijdag 24 september 2021 om 18:45vr 24-09-2021 om 18:45

Erik ten Hag is blij met de zelfkritische Ryan Gravenberch. Deze gaf na de wedstrijd Fortuna Sittard - Ajax aan moeite te hebben met focus wanneer zijn ploeg snel op voorsprong komt en een stuk sterker is dan de tegenstander.

 

De afgelopen wedstrijden walste Ajax over zijn tegenstanders heen. Het zorgt voor een gebrek aan focus bij Gravenberch. "Soms heb ik daar wel moeite mee, eerlijk gezegd", zei hij bij ESPN. "Als we zo snel op voorsprong komen, vind ik het moeilijk om die focus nog te behouden. Ik word dan een beetje te gemakzuchtig. Dat zag je deze wedstrijd ook. Dat mag niet gebeuren, maar dat blijft lastig. In de rust kwam de trainer naar me toe. Die zei ook dat ik een beetje makkelijk werd. Dan moet ik even een knopje omzetten."

Ten Hag reageerde vrijdag andermaal op de woorden van Gravenberch. "Het is te prijzen dat hij zich ervan bewust is. Dat moet dus echt beter als hij de stap naar het internationale topvoetbal wil maken", zei hij op de persconferentie.

"Het zit in het DNA van Ajax om gemakzuchtig te worden. Dat moeten we in de opleiding al uitbannen, maar zeker ook in het team moeten we daarvoor waken. Gelukkig heb ik routiniers die dat goed aanvoelen en daar de jongeren in meenemen. Ze zijn eisend", zegt Ten Hag.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gravenberch haalt de top

Ja
85%
Nee
15%
(912 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws