Onana slaat terug: 'Zoek maar op, wij wilden verder en hoorden niets van Ajax'

Onana slaat terug: 'Zoek maar op, wij wilden verder en hoorden niets van Ajax'

Gepubliceerd: vrijdag 24 september 2021 om 20:42vr 24-09-2021 om 20:42

Laatste update: vrijdag 24 september 2021 om 21:05vr 24-09-2021 om 21:05

Andre Onana vindt het jammer dat hij zijn contract bij Ajax nog niet heeft kunnen verlengen. De goalie uit Kameroen verwijt de clubleiding, die volgens hem de stekker uit de onderhandelingen trok, echter niets.

Onana zegt dat hij na het halen van de halve finale van de Champions League in 2019 zijn tot medio 2022 lopende contract al wilde verlengen. "Edwin van der Sar en Marc Overmars besloten daar niet op in te gaan, omdat het die transferperiode of de zomer daarna tijd voor me zou zijn om een nieuwe stap te maken", vertelt de keeper aan De Telegraaf.

Er kwamen echter meer gesprekken. "Na het begin van de coronapandemie en vanwege mijn schorsing wilde de club alsnog om tafel. Dat begreep ik. Mijn zaakwaarnemer Albert Botines heeft vervolgens zes of zeven gesprekken gevoerd en voor zijn gevoel waren we dicht bij een akkoord. Maar op een gegeven moment was het voor Ajax take it or leave it. De club heeft de stekker eruit getrokken."

Volgens de doelman, die sinds 4 september meetraint met Jong Ajax, zit contractverlenging er zeker nog in. "Zoek maar op internet op: wij stonden open voor verdere gesprekken. Sindsdien hebben we niets meer van Ajax gehoord. Ik heb met Edwin, Marc en Erik ten Hag een geweldige relatie. Maar het is niet in mijn handen. Een nieuw contract met een gelimiteerde transfersom? Dat kan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws