Dramatische Ajax-generale voor Besiktas: Amsterdammer pakt de hoofdrol

Dramatische Ajax-generale voor Besiktas: Amsterdammer pakt de hoofdrol

24-09-2021 21:20 Laatste update: 22:26
68

De generale repetitie van Besiktas voor het Champions League-treffen met Ajax is op een drama uitgelopen. Altay wist met 2-1 te winnen en tot overmaat van ramp viel ook spelmaker Miralem Pjanic uit.

Na een half uur verliet de Bosnische middenvelder het strijdtoneel met een spierblessure, waarna invaller Güven Yalcin in de tweede helft wel tot scoren kwam voor Besiktas. Altay draaide het duel echter helemaal om. Dat was mede te danken aan Amsterdammer Leandro Kappel die na een klein uur spelen van dichtbij scoorde en daarmee voor 1-1 zorgde.

In de slotfase was Kappel nogmaals belangrijk. Hij bereidde de 2-1 van ploeggenoot Daouda Bamba voor en daarmee nam Altay ook nog eens de koppositie in de Turkse Süper Lig over van Besiktas. Die ploeg zal dus met een vervelend gevoel afreizen naar Amsterdam voor de ontmoeting met Ajax.

De ziekenboeg bij Besiktas is al overvol. Pjanic voegt zich bij Welington Souza, Rachid Ghezzal, Alex Teixeira, Domagoj Vida, Georges-Kévin Nkoudou, Necip Uysal en Mehmet Topal. Spits Michy Batshuayi is licht geblesseerd, maar de Belg wordt tegen Ajax wel weer terug verwacht. Hij kreeg rust tegen Altay om er in Amsterdam bij te zijn.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie