'Ik kan alleen maar positieve verhalen vertellen over Nederland en de mensen'

'Ik kan alleen maar positieve verhalen vertellen over Nederland en de mensen'

25-09-2021 16:40
28

Ali Akman zit op zijn plek bij NEC. De Turkse spits, die werd uitgeroepen tot Talent van de Maand in zijn eerste weken in de Eredivisie, stelt dat de speelwijze en het niveau van de competitie op zijn lijf geschreven is.

NEC huurt de negentienjarige Akman van Eintracht Frankfurt. Toen die club hem inlichtte over de Nijmeegse interesse, las hij zich in. "Ik wist dat jonge spelers in Nederland een kans krijgen", zegt hij tegen ELF Voetbal. "Dat hoorde ik van mensen om me heen, las ik in verhalen. Voor mij is de Eredivisie de ideale omgeving om ervaring op te doen."

Alles wat Akman hoorde en las, is ook gebeurd. "Die verwachtingen zijn tot nu toe voor de volle honderd procent uitgekomen. Ik heb een goede beslissing gemaakt. Ik kan tot nu toe alleen maar positieve verhalen vertellen over het land en over de mensen. Jullie pakken het leven mooi aan. Ik zit hier goed op mijn plek."

De jonge aanvaller scoorde dit seizoen tegen PEC Zwolle en Heracles Almelo. Zaterdagavond krijgt hij een nieuwe kans als NEC op bezoek gaat in De Kuip bij Feyenoord.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie