Ten Hag geniet, maar deelt toch puntje van kritiek: 'Thema in de kleedkamer'

Ten Hag geniet, maar deelt toch puntje van kritiek: 'Thema in de kleedkamer'

Gepubliceerd: zaterdag 25 september 2021 om 21:22za 25-09-2021 om 21:22

Laatste update: zaterdag 25 september 2021 om 21:28za 25-09-2021 om 21:28

Erik ten Hag heeft zaterdag genoten van het optreden van Ajax tegen FC Groningen. De trainer van de Amsterdammers stipt wel een verbeterpuntje aan na de 3-0 zege: hij vond zijn ploeg wel erg veel kansen missen in de Johan Cruiff Arena.

Ten Hag geeft in eerste instantie aan dat hij 'tevreden' is. "Ik wil ook niet in de euforie komen, maar ik vond mijn ploeg vanavond uitstekend spelen", zegt hij tegen ESPN. "Dat heb ik in de kleedkamer ook gezegd: ik heb van ze genoten. Ik vind het heel knap dat wij tegen een Groningen dat heel goed verdedigt, zo veel kansen bij elkaar spelen. We maken fantastische goals en geven helemaal niets weg. Groningen heeft volgens mij geen kans gecreëerd."

De Trots van het Noorden probeerde zijn huid duur te verkopen in de Johan Cruijff Arena, maar van een 'Getafe-methode' wil Ten Hag niet weten. "Dat is nog wel van een andere orde, ik hoop niet dat we dat mee gaan maken. Dat moet je uitbannen, want dat heeft niets met fair play te maken. Het was schandalig hoe Getafe dat deed, maar dat was Groningen niet. Dat ze op het randje spelen, dat het af en toe irritant is in het tijdrekken, oké. Daar is de arbitrage voor."

Ondanks de speelwijze van Groningen won Ajax met 3-0. De overwinning had zelfs ruimer moeten uitvallen gezien de vele kansen, vindt Ten Hag. "Dat is wel een puntje van kritiek. Daar moeten wij gewoon scherper in zijn. Op een hoger niveau ga je niet zoveel kansen creëren. Die honderd procent kansen moeten binnen. Dat is een thema in de kleedkamer. Als je zoveel kansen niet benut, loop je het risico dat je in de slotfase bij 1-0 de deksel op je neus krijgt."

Ten Hag doelt daarmee vooral op de krachtmetingen in de Champions League. Met het oog op die duels speelde Dusan Tadic in de slotfase in de spits. "Dan hebben we ook een andere bezetting op de vleugels en dat was heel goed. Na vijf wissels bleef bij ons het niveau hetzelfde. We hebben meer dan elf basisspelers, dat heb ik al vaker gezegd. Iedereen moet scherp blijven, anders ben je je plaats kwijt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws