Letsch laat gepasseerde Tannane links liggen: 'Niet de speler die ons kon helpen'

Letsch laat gepasseerde Tannane links liggen: 'Niet de speler die ons kon helpen'

Gepubliceerd: zaterdag 25 september 2021 om 21:43za 25-09-2021 om 21:43

Vitesse-trainer Thomas Letsch deed zaterdag tegen Fortuna Sittard geen beroep op Oussama Tannane. De smaakmaker van vorig seizoen begon op de bank en bleef daar ook negentig minuten lang zitten.

Letsch wisselde drie keer, maar had Tannane niet nodig. "Ik had niet het gevoel dat hij de speler was die ons vandaag (zaterdag, red.) kon helpen", aldus de 53-jarige Duitser in gesprek met ESPN. "Ik zie hem de hele week en daarna moet ik een beslissing nemen. En mijn beslissing was dat hij niet de speler is die ons zou helpen."

De Vitesse-trainer kreeg van interviewer Vincent Schildkamp vragen over zijn persoonlijke band met Tannane, maar wilde daar niet al te diep op ingaan. "Die vraag stel je me elke week. Of dat logisch is? Nee, want je vraagt me nooit naar mijn relatie met de andere spelers. Oké, vorige week heb je het ook gevraagd. Toen zei iedereen: Tannane is weer op het veld. In de laatste thuiswedstrijd (tegen FC Twente, red.) startte hij ook. Dat was ook geen goede wedstrijd van ons, maar uiteindelijk gaat het niet om Ous Tannane of welke andere speler dan ook, maar om het team. En ik zag na rust een goed team, dat het had verdiend om te winnen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws