Jansen (AZ) legt vroege wissel Wijndal uit: 'Hebben we afspraken over gemaakt'

Jansen (AZ) legt vroege wissel Wijndal uit: 'Hebben we afspraken over gemaakt'

26-09-2021 17:17
32

Timo Letschert keert donderdag weer terug in de AZ-selectie, als de Alkmaarders het opnemen tegen Jablonec in de Conference League. Dat vertelt trainer Pascal Jansen na de overwinning op Go Ahead Eagles.

Letschert ging tegen Twente twee keer in de fout, waardoor hij na 23 minuten werd gewisseld. Na de wedstrijd ging hij op eigen houtje terug naar huis, zonder goedkeuring van AZ. Daardoor liet Jansen Letschert buiten de selectie voor het thuisduel met Go Ahead Eagles (5-0). Na afloop van de wedstrijd krijgt de AZ-coach bij ESPN de vraag of Letschert wel weer aanwezig is bij het treffen met Jablonec. "Jazeker, dan is Timo gewoon weer onderdeel van de selectie", antwoordt Jansen.

Jansen wordt ook gevraagd naar de wissel van Owen Wijndal. De captain bleef na de rust achter in de kleedkamer. "Owen heeft al veel moeten spelen sinds hij weer fit is. Het is zaak dat we hem fit houden, dus we hebben daar afspraken over gemaakt. Op het moment dat Owen pijn voelt of vermoeid wordt, dan handelen we. In de rust gaf hij aan dat hij uit voorzorg gewisseld wilde worden."

Tot slot looft Jansen de reactie van zijn ploeg na de matige resultaten van de laatste weken. "Ik was met name blij met de reacties van de jongens die er nieuw in kwamen", stelt hij. "Hatzidiakos moest even wachten, maar hij heeft een prima partij gespeeld. Beukema valt nog even in en die brengt veel degelijkheid met zich mee. Evjen deed het ook goed, op een paar momentjes na. Aboukhlal is eveneens heel belangrijk met zijn goal."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie