Heracles wint met minimale cijfers van RKC in bijzonder matige wedstrijd

26-09-2021 18:38
18

Heracles Almelo heeft een moeizame zege geboekt op RKC Waalwijk. In een slordig duel maakte Delano Burgzorg op fraaie wijze de enige treffer van de wedstrijd.

Het treffen tussen Heracles en RKC was niet bepaald een lust voor het oog. Allebei de ploegen waren in het eerste bedrijf erg slordig in de passing. Mede daardoor kwamen Heracles en RKC niet tot grote kansen: bij rust stond de brilstand nog op het scorebord.

In de tweede helft veerde de wedstrijd wat op. Een kwartier na rust zorgde Burgzorg voor hét moment van de wedstrijd door de openingstreffer te maken. Vanuit een bijna onmogelijke hoek schoot de aanvaller de bal via de lat raak: 1-0.

Vervolgens kwam RKC juist beter in de wedstrijd. De Brabanders zochten naar de gelijkmaker, maar vonden die uiteindelijk niet. Heracles kreeg ook wat kansen in de slotfase, maar de 1-0 stand bleef op het scorebord. Daardoor klimt Heracles op de Eredivisie-ranglijst: de ploeg van trainer Frank Wormuth staat nu elfde. RKC daalt juist naar de vijftiende plek door de nederlaag.