VP's Elftal van de Week: Ajax leidt ook dans in sterrenelftal, AZ levert tweetal

VP's Elftal van de Week: Ajax leidt ook dans in sterrenelftal, AZ levert tweetal

Gepubliceerd: maandag 27 september 2021 om 10:00ma 27-09-2021 om 10:00

Ajax is na een aarzelende start van het seizoen op stoom geraakt en domineert vooralsnog de Eredivisie. Dat blijkt ook uit ons Elftal van de Week, waarin de Amsterdammers drie van de elf spelers leveren. AZ is met twee afgevaardigden een goede tweede en met Feyenoord en PSV zijn ook de overige leden van de top-vier van de partij.

Timon Wellenreuther (Willem II)
Het is nog maar anderhalve maand geleden dat Willem II kansloos onderuit ging tegen Feyenoord – met een onzekere Robbin Ruiter onder de lat – en een zwaar seizoen tegemoet leek te gaan. Wellenreuther werd echter terug naar Tilburg gehaald en inmiddels is alles anders. De Duitser was zaterdag tegen PSV nauwelijks te passeren en werd na de verrassende zege minutenlang toegezongen door het dankbare publiek.

Noussiar Mazraoui (Ajax)
Ajax is dit seizoen een doelpuntenmachine, met een belangrijke rol voor de rechtsback. Mazraoui kon zich ook tegen FC Groningen aan het front melden en legde de 3-0 eindstand vast. Drie op rij en nummer vier van dit seizoen alweer: waar gaat dit eindigen?

Lisandro Martínez (Ajax)
Het wordt met de week onbegrijpelijker dat hij vorig seizoen zo lang op zijn kans moest wachten. Licha zorgt voor de hardheid en de discipline in de frivole Ajax-ploeg en koppelt dat bovendien aan voetballend vermogen, zo bleek uit zijn schitterende assist op de hiervoor genoemde Mazraoui.

Yukinari Sugawara (AZ)
Eindelijk viel alles op zijn plek bij AZ, dat tegen Go Ahead Eagles vertrouwen kon tanken. Twee van de vijf Alkmaarse treffers werden voorbereid door de energieke Sugawara. De Japanner worstelde dit seizoen met de erfenis van Jonas Svensson en de concurrentie van Aslak Fonn Witry, maar kon na zondag terugkijken op een geslaagde voetbalmiddag.

Mats Seuntjens (Fortuna Sittard)
Hij was vlak voor het sluiten van de markt dichtbij een transfer naar Feyenoord en dat is veel minder verwonderlijk dan het klinkt. Seuntjens is namelijk in de vorm van zijn leven. De smaakmaker van Fortuna Sittard bevestigde dat zaterdag tegen Vitesse, door een corner in één keer binnen te draaien.

Ibrahim Sangaré (PSV)
Ondanks zijn balverlies in aanloop naar de winnende goal van Willem II – die vooral op het conto van Joël Drommel kon worden geschreven – heeft Sangaré zijn plekje verdiend. De Ivoriaan heeft evenveel bewonderaars als criticasters, maar bewees tijdens zijn afwezigheid én zijn rentree dat hij wel degelijk een cruciale schakel kan zijn. In Tilburg was hij de beste PSV'er.

Dani de Wit (AZ)
We zetten Sugawara net al in het zonnetje en we hadden nog wel meer AZ'ers uit kunnen lichten, maar om De Wit kunnen we simpelweg niet heen. De Draufgänger was tegen Go Ahead de grote aanjager en fleurde zijn puike wedstrijd op met een treffer. Een nóg mooiere actie strandde in schoonheid, met een volley tegen het aluminium.

Guus Til (Feyenoord)
Feyenoord en de altijd even energieke Til: het is tot dusver een match made in heaven. De Oranje-international hielp zijn club tegen NEC over het dode punt heen en droeg met twee treffers bij aan een ultieme 'contra-comeback', nadat Feyenoord een 2-0 voorsprong uit handen had gegeven. En ook niet onbelangrijk: hij zette de ploeg na afloop meteen met beide benen op de grond na de wonderlijke ontknoping. "Natuurlijk ontzettend positief dat we nog hebben gewonnen, maar 5-3, jongens... Kom op, hé! Als je met 2-0 voorstaat."

Antony (Ajax)
Hoe zou het zijn met de nachtrust zijn van Ridvan Yilmaz, Fabrice N'Sakala en Umut Meras, de linksbacks in de selectie van Besiktas? Elke linksback mag zijn borst natmaken tegen Antony, gezien de vorm waarin de Braziliaan verkeert. Tegen FC Groningen was het opnieuw genieten.

Mimoun Mahi (FC Utrecht)
Hekkensluiter PEC Zwolle was eigenlijk lange tijd de betere, maar FC Utrecht liep uiteindelijk uit naar een 5-1 zege. Niet geheel toevallig kreeg die gestalte na minuut 55, toen Mahi het veld betrad. De aanvaller moet het vooralsnog doen met een bijrol, maar was zaterdag weer ouderwets op dreef.

Issa Kallon (SC Cambuur)
In de Keuken Kampioen Divisie reeg hij de goals en assists aaneen, maar Kallon blijkt dat ook op Eredivisie-niveau te kunnen. Zondagmiddag was de snelheidsduivel ongrijpbaar tegen Sparta, met twee goals en een virtuoze assist én de Studio Voetbal-eretitel 'Parel van het linkerrijtje' tot gevolg.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie vond jij de grote uitblinker van speelronde 7?

Timon Wellenreuther
20%
Noussair Mazraoui
10%
Lisandro Martínez
7%
Yukinari Sugawara
5%
Mats Seuntjens
2%
Ibrahim Sangaré
5%
Dani de Wit
1%
Guus Til
18%
Antony
20%
Mimoun Mahi
3%
Issa Kallon
10%
(1775 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws