'Hoe kun je je beste keeper laten gaan en een investering van vier miljoen doen?'

'Hoe kun je je beste keeper laten gaan en een investering van vier miljoen doen?'

Gepubliceerd: maandag 27 september 2021 om 07:08ma 27-09-2021 om 07:08

Ibrahim Afellay zet grote vraagtekens bij het keepersbeleid van PSV. Lars Unnerstall vertrok transfervrij naar FC Twente en daar werd Joël Drommel voor gehaald. Maar laatstgenoemde heeft alle moeite om aan te haken bij PSV.

 

PSV verloor afgelopen weekend bij Willem ll na een ketser van Drommel. Trainer Roger Schmidt verklaarde na afloop dat zijn ploeg beter speelde dan uit bij Ajax, toen het 0-4 won. "Tja, ze waren beter.. Dat mag je ook wel verwachten van PSV, toch? PSV was beter, maar het was niet zo dat ze fantastisch speelden, zoals de trainer deed voorkomen", zegt Afellay bij Studio Voetbal.

Afellay, die bijzonder positief is voor Ibrahim Sangaré, kijkt kritisch naar de rol van Drommel. De Ivoriaan verloor de bal, maar: "Ik vind niet dat je Sangaré die goal mag aanrekenen. Als Drommel deze vastpakt, heeft niemand het daarover."

"Een keeper die meevoetbalt is mooi meegenomen, maar uiteindelijk gaat het erom dat je gewoon punten pakt voor je ploeg. Hoe kun je je beste keeper transfervrij laten gaan en een investering van vier miljoen doen, waar je totaal niet beter van wordt? Dat is voor mij onbegrijpelijk", zegt Afellay.

Theo Janssen is lovend over Unnerstall. "Hij keept bij Twente ook met vertrouwen en begint gewoon mee te voetballen."

 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Eens met Afellay?

Ja
89%
Nee
11%
(2119 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws