Gullit kritisch: 'Met Frenkie hobbelt het bij Barça, het ging sneller zonder hem'

Gullit kritisch: 'Met Frenkie hobbelt het bij Barça, het ging sneller zonder hem'

Gepubliceerd: maandag 27 september 2021 om 10:02ma 27-09-2021 om 10:02

Ruud Gullit ziet dat FC Barcelona zondagmiddag sneller kon spelen zonder Frenkie de Jong. De voormalig Oranje-international verwacht meer van De Jong. Ook Marco van Basten is kritisch.

Barcelona moest De Jong zondagmiddag tegen Levante missen vanwege een schorsing. Zonder de middenvelder uit Arkel wonnen de Catalanen overtuigend met 3-0. "Met Frenkie hobbelt het, het ging sneller zonder hem", stelt Gullit bij Rondo. "Ik vind Frenkie de Jong een geweldige speler, maar ik wil meer van hem zien."

"Hij wordt te veel beschermd", gaat Gullit verder. "Als hij niet goed speelt, komt het doordat hij niet op zijn eigen positie speelt. Het ligt altijd aan iets anders. Hij moet dieper spelen, maar dat doet hij niet. Hij gaat de bal namelijk ophalen bij zijn verdediging. Daarna maakt hij een paar schijnbewegingen en dan geeft hij hem weer af."

Van Basten verwacht ook meer van De Jong, al ziet de oud-spits een ander verbeterpunt dan Gullit. "Hij moet niet in de zestien duiken, maar de ballen daar geven. Dat zie je te weinig", vindt Van Basten. "In het omschakelmoment moet hij af en toe wat ballen in de diepte spelen. Dat is wat er ontbreekt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws