Van Basten deelt mening over 'individualist' Memphis: 'Ik heb mijn twijfels'

Van Basten deelt mening over 'individualist' Memphis: 'Ik heb mijn twijfels'

Gepubliceerd: maandag 27 september 2021 om 15:02ma 27-09-2021 om 15:02

Marco van Basten heeft zijn twijfels over Memphis Depay. San Marco vindt Memphis een 'individualist', waardoor de oud-spits niet weet of hij wel geschikt is voor FC Barcelona.

Memphis trok deze zomer transfervrij naar Barcelona. Na zeven duels staat de teller op drie goals en één assist voor de 27-jarige aanvaller. Van Basten twijfelt echter of Memphis wel een geschikte speler is voor Barça. "Ik heb mijn twijfels", begint de analist bij Rondo. "Ik denk dat Memphis wel een goede speler is, maar ik vind het een artiest. Het is een individualist, hij doet zijn eigen dingetje. Ik weet niet of dat genoeg is bij een topclub."

"Hij blijft een beetje in zijn huidige spel volharden", gaat Van Basten verder. "Ik denk dat je bij zo'n grote club meer een teamspeler moet zijn, door samen aan te vallen en elkaar de bal te geven. Memphis is iemand die het verschil kan maken, maar voor zo'n grote club weet ik het niet..."

Ruud Gullit heeft een wat minder uitgesproken mening over Memphis. "Hij heeft het wel redelijk gedaan in zijn eerste weken bij Barcelona", stelt hij. "Je moet hem beoordelen over een heel jaar en kijken hoe hij zich dan ontwikkelt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Eens met Van Basten?

Ja!
69%
Nee!
31%
(1308 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws