Ten Hag prijst collega's: 'Dan denk ik aan Slot, Jansen, Letsch en Schmidt'

Ten Hag prijst collega's: 'Dan denk ik aan Slot, Jansen, Letsch en Schmidt'

Gepubliceerd: maandag 27 september 2021 om 16:31ma 27-09-2021 om 16:31

Erik ten Hag is blij dat het Nederlandse voetbal er internationaal beter op staat. Dat komt volgens de trainer van Ajax door het realisme dat door hem en zijn collega's gepredikt wordt.

Op de coëfficiëntenranglijst van de UEFA is Nederland aan het inlopen op concurrenten als Portugal en Frankrijk. "Er is realisme gekomen", legt Ten Hag op de persconferentie voorafgaand aan het treffen met Besiktas uit hoe dat kan. "We nemen het nu serieus. Er was een tijd dat een aantal Nederlandse clubs en coaches het niet zo serieus namen, zeker in de zomer. Er werd niet goed voorbereid op voorrondes en we traden onze tegenstanders naïef tegemoet."

Dat is nu veranderd en dat heeft volgens de coach van Ajax te maken met de instelling van een aantal trainers. "Er is geen enkele wedstrijd makkelijk in Europa en er zijn nu een aantal jonge coaches gekomen die de internationale wetten beter begrijpen. Daarom zijn we succesvoller. Ik noem een Arne Slot, Pascal Jansen en buitenlandse trainers als Letsch en Schmidt. Dat zij er nu zijn, heeft het realisme goed gedaan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws