Nieuws uit de Verenigde Staten: Stam wordt de laan uitgestuurd

Nieuws uit de Verenigde Staten: Stam wordt de laan uitgestuurd

27-09-2021 16:05 Laatste update: 16:18
162

Jaap Stam is ontslagen als trainer van FC Cincinnati. Dat heeft de club uit de Amerikaanse Major League Soccer maandag bekendgemaakt. 

De club houdt Stam verantwoordelijk voor de slechte resultaten die het team boekt. Assistenten Saïd Bakkati, die door Stam werd meegenomen naar de MLS, en Yoann Damet moeten het veld ook ruimen. Jeugdtrainer Tyrone Marshall neemt voorlopig de honneurs waar en Cincinnati is al op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.

Jeff Berding, president van de club, denkt dat het ontslag van Stam de beste keuze is die hij kon maken. "Wij geloven dat een verandering van trainer de beslissing is die voor deze club op het goede moment komt. We gaan een nieuwe hoofdtrainer zoeken en we zijn een ambitieuze club met grote doelen. Het kampioenschap naar Cincinnati halen is daarvan de belangrijkste."

"We willen Jaap bedanken voor alles wat hij gedaan heeft voor Cincinnati tijdens zijn periode bij deze club", vervolgt Berding, die de Nederlandse trainer in mei 2020 aanstelde. Een onverdeeld succes werd het niet. "We wensen hem het beste nu hij terug kan naar huis en meer tijd door kan gaan brengen met zijn familie."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie