Pot: 'Berghuis is één van de beste voetballers, maar zorgde ook voor disbalans'

Pot: 'Berghuis is één van de beste voetballers, maar zorgde ook voor disbalans'

Gepubliceerd: maandag 27 september 2021 om 18:26ma 27-09-2021 om 18:26

Laatste update: maandag 27 september 2021 om 18:28ma 27-09-2021 om 18:28

Cor Pot wil de behoudende spelopvatting van Feyenoord onder Dick Advocaat niet vergelijken met de dominante en bij vlagen aantrekkelijke speelwijze van de Rotterdammers onder Arne Slot. Pot, die assistent-trainer was onder Advocaat, noemt het 'appels met peren vergelijken'. Hij stelt dat Slot met heel ander spelersmateriaal werkt.

"Dick wilde zelf Guus Til ook al hebben. Daar hebben we ook contact mee gehad, maar hij wilde niet zo snel al terug naar Nederland. Dat vond hij een blamage ten opzichte van AZ en zichzelf, dus dat ging niet door", onthult Pot bij FC Rijnmond. Volgens hem bepaalde Advocaat de spelintentie aan de hand van de spelers die ze hadden. "Om het spel zelf te maken, moet je heel creatieve spelers hebben. Berghuis was een van de weinigen."

"Hij is één van de beste voetballers van Nederland, maar zorgde ook voor disbalans in de selectie", vertelt Pot verder over Berghuis. "Hij wilde kampioen worden en als het niet ging zoals hij wilde, kreeg je scheve verhoudingen in de groep. Dick heeft heel veel gesprekken met hem gehad. Ik vond het te ver gaan om te overwegen zijn aanvoerdersband af te pakken of hem er naast te zetten. Maar daar is wel over gesproken ja."

Pot benadrukt overigens dat hij geniet van hoe het nu met Feyenoord gaat. "Er is geen enkele kinnesinne. Wij vinden het geweldig hoe het nu gaat, Dick ook. Hij was er ook voorstander van dat Slot zou komen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws