Sparta gaat opnieuw in beroep: 'Deze straf is buiten proportie'

Sparta gaat opnieuw in beroep: 'Deze straf is buiten proportie'

Gepubliceerd: maandag 27 september 2021 om 18:44ma 27-09-2021 om 18:44

Sparta Rotterdam heeft beroep aangetekend tegen het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal van de KNVB, inzake Aaron Meijers. De aanklager wil de Sparta-verdediger voor vier duels schorsen, waarvan één voorwaardelijk.

Meijers kreeg in de slotfase van het verloren duel met Cambuur (0-4) rood, nadat hij Tom Boere tegen het gras werkte. De aanklager vindt die overtreding klaarblijkelijk zwaar genoeg voor minstens drie duels schorsing, maar daar kan Sparta zich niet in vinden.

'Zowel de speler als club is van mening dat deze straf buiten proportie is', schrijft Sparta op de clubwebsite. 'Daarin speelt zeker mee dat de speler in zijn gehele carrière van vijftien jaar slechts één keer eerder een directe rode kaart heeft ontvangen en in ruim 430 competitiewedstrijden nog nooit een rode kaart heeft ontvangen en dus een nagenoeg lege strafkaart heeft.'

Dinsdagavond dient ook de beroepszaak van Mica Pinto. De rode kaart die de verdediger kreeg in het duel met Go Ahead Eagles werd aanvankelijk met succes aangevochten, maar daarop ging de aanklager weer in beroep. Het is voor Sparta dus nog afwachten Pinto mee kan doen in de uitwedstrijd tegen PSV, van komend weekend.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws