Wijnaldum en Aké kijken vanaf de bank naar Messi, drie Nederlanders starten

Wijnaldum en Aké kijken vanaf de bank naar Messi, drie Nederlanders starten

28-09-2021 19:58
7

Na Ajax-Besiktas en Shakhtar Donetsk-Internazionale begint het 'late night'-programma van de Champions League dinsdag. Tijdens de zes 21.00 uur-wedstrijden – waarvan Paris Saint-Germain - Manchester City de meest in het oog springende is – staan drie Nederlanders aan de aftrap.

Georginio Wijnaldum en Nathan Aké moeten de openingsfase van PSG-Manchester City vanaf de bank aanschouwen. Lionel Messi staat wél aan de aftrap. De meest besproken voetballer van de afgelopen jaren worstelde met zijn fitheid en was zaterdag niet van de partij tegen Montpellier, maar vormt nu een voorhoede met Kylian Mbappé en Neymar.

In de poule van Ajax neemt Borussia Dortmund, mét Donyell Malen in de basis, het thuis op tegen Sporting Portugal. Club Brugge speelde in de vorige ronde knap gelijk tegen PSG en treft nu RB Leipzig: Noa Lang staat in de basis bij Blauw-Zwart, Ruud Vormer en Bas Dost beginnen op de bank. Voor Leipzig-spits Brian Brobbey geldt hetzelfde. Verder staat Virgil van Dijk in de basis bij FC Porto-Liverpool.