'PSV werkt aan volgende contractverlenging, tweede beloning in één jaar voor Teze'

'PSV werkt aan volgende contractverlenging, tweede beloning in één jaar voor Teze'

Gepubliceerd: woensdag 29 september 2021 om 00:05wo 29-09-2021 om 00:05

Laatste update: woensdag 29 september 2021 om 00:16wo 29-09-2021 om 00:16

PSV staat op het punt om een volgende slag met een zelfopgeleide speler te slaan. In navolging van onder meer Armando Obispo, Yorbe Vertessen en Noni Madueke moet nu ook Jordan Teze zijn contract gaan verlengen.

De 21-jarige verdediger tekende vorig seizoen tot 2024 bij, maar PSV wil er  - tien maanden na de vorige contractverlenging - nog een jaartje aan vastplakken. De besprekingen tussen beide partijen 'zitten in de eindfase' en lijken hun voltooiing te naderen, meldt het Eindhovens Dagblad. Teze brak vorig seizoen door als centrale verdediger, is inmiddels voorbijgestreefd door André Ramalho, maar maakt nog altijd veel minuten: de in Groningen geboren jeugdinternational kan ook rechts achterin uit de voeten en wordt volgens het ED geprezen vanwege zijn professionele houding.

Het ED meldde dinsdag al dat ook trainer Roger Schmidt zijn contract zou kunnen verlengen. De Duitse trainer ligt bij de buitenwacht onder vuur vanwege zijn wisselbeleid, maar staat er volgens de ochtendkrant intern goed op in Eindhoven.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Heeft Teze de potentie om een vaste waarde bij Oranje te worden?

Ja
48%
Nee
52%
(710 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws