Ten Hag voorziet kansen voor Ajax: 'Niet bij voorbaat kansloos, zeker niet zelfs'

Ten Hag voorziet kansen voor Ajax: 'Niet bij voorbaat kansloos, zeker niet zelfs'

29-09-2021 07:32
71

Erik ten Hag ziet dat er nog een aantal verbeterpunten zijn voor het huidige Ajax. Als de Amsterdammers progressie weten te boeken, dan is een resultaat mogelijk tegen Borussia Dortmund. 

Dinsdagavond won Ajax ook haar tweede Champions League-groepsduel door Besiktas met 2-0 te verslaan. In gesprek met de clubkanalen krijgt Ten Hag de vraag waar hij het meest tevreden over is. "Toch wel met hoe we in de eerste helft hebben gespeeld", antwoordt de Oldenzaler. "Ik had in de rust wel wat op- en aanmerkingen. Maar dat is ook normaal, want het is Champions League. Dat is toch een ander niveau en heeft een andere intensiteit."

Ten Hag ziet dat de Ajax-selectie een eenheid is geworden. "Dat moeten we vasthouden, waarbij iedereen zich ondergeschikt moet maken aan het team", stelt hij. "Dan is het heel fijn dat je een sterke kleedkamer hebt, waar ze elkaar uitdagen. Niemand is zeker van zijn plek, maar ze moeten wel als team blijven opereren. Als de spelers dat kunnen, kunnen we ver komen."

Over een aantal weken staat het treffen met Dortmund op het programma. Ten Hag ziet kansen voor Ajax, maar stelt wel een voorwaarde. "We zijn niet bij voorbaat kansloos. Zeker niet zelfs. Als wij progressie blijven boeken, dan kunnen we in één van die wedstrijden en misschien wel in allebei de duels een resultaat boeken."