'Toen de Feyenoorders in moesten leveren, kwam Jens als een van de eersten'

'Toen de Feyenoorders in moesten leveren, kwam Jens als een van de eersten'

Gepubliceerd: woensdag 29 september 2021 om 09:13wo 29-09-2021 om 09:13

Jens Toornstra loopt al sinds 2014 rond bij Feyenoord, is de laatst overgebleven basisspeler van de kampioensploeg van 2017, maar is nog lang niet uitgekeken op Feyenoord. De aanvoerder loopt uit zijn contract en staat open voor een nieuwe verbintenis.

Toornstra debuteerde in het seizoen 2009/2010 voor ADO Den Haag en is sindsdien niet meer weggeweest uit de Eredivisie. Een buitenlands avontuur hoeft voor hem niet zo. "Voor mij is Feyenoord juist een avontuur. Ik heb het hier goed, ik word gewaardeerd en ik ben gelukkig. Meer heb ik niet nodig", laat hij weten aan Voetbal International. "Ik heb nooit de behoefte gehad dat ik per se naar het buitenland moest. De kans op zo'n avontuur heb ik in het verleden wel gehad, maar steeds tekende ik liever langer bij Feyenoord. Als je ziet waarmee de club nu bezig is, dan vind ik dat een mooi proces om deel van uit te maken."

Feyenoord heeft echter nog geen gesprekken over een nieuw contract geopend. Begeleider Leegreg Fer verbaast zich hierover. "Jens ervaart wel dat hij op de club wordt gerespecteerd voor wat hij als speler voor Feyenoord heeft betekend en nog steeds betekent. Dat respect zie je dan graag terug in contractverlenging, of tenminste een poging daartoe", aldus de Wasserman-makelaar – en tevens broer van Leroy Fer. "Toen spelers vanwege corona salaris moesten inleveren, was Jens een van de eersten die over de brug kwamen en er geen probleem van maakten. Dit toont aan wat hij voor Feyenoord overheeft en dat hij begrijpt wat de financiële situatie van de club is."

Fer rekent er echter op dat beide partijen in de nabije toekomst alsnog om de tafel gaan. "Er is nog geen datum geprikt om in gesprek te gaan, maar de directie heeft wel aangegeven dat dit zal gebeuren. Het lijkt mij voor alle partijen een goede zaak dat op termijn duidelijkheid is over Jens’ toekomst. We wachten het af."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws