COPE deelt Spaans 'salarislimietklassement': Barça van plek twee naar plek zeven

COPE deelt Spaans 'salarislimietklassement': Barça van plek twee naar plek zeven

Gepubliceerd: woensdag 29 september 2021 om 10:24wo 29-09-2021 om 10:24

Het Spaanse medium El COPE de Partidazo heeft de salarislimieten van de Primera División-clubs in kaart gebracht. Zoals bekend heeft het financieel geplaagde FC Barcelona flink in moeten leveren.

De Catalanen konden vorig seizoen voor 347 miljoen euro aan spelers op de loonlijst zetten, maar de bovengrens is gezakt naar 97 miljoen, een verschil van bijna 250 miljoen euro. Barça is hierdoor van alle kanten voorbijgestreefd. Vorig seizoen was het de nummer twee achter aartsrivaal Real Madrid was, maar inmiddels hebben ook Sevilla, Atlético Madrid, Villarreal, Real Sociedad en Athletic Bilbao meer ruimte in de salarishuishouding.

Real Madrid is de coronacrisis relatief goed doorgekomen en heeft zijn koppositie in dit klassement versterkt. De salarislimiet van De Koninklijke is met liefst 266 miljoen euro gestegen. Opvallend is de tweede plek van Sevilla, met een salarislimiet van meer dan tweehonderd miljoen euro. Regerend landskampioen Atlético Madrid completeert het podium, maar is er wel flink op achteruit gegaan.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws