Van Gaal dwingt bewondering af: 'Hij vond mij de meest gemotiveerde speler'

Van Gaal dwingt bewondering af: 'Hij vond mij de meest gemotiveerde speler'

Gepubliceerd: woensdag 29 september 2021 om 12:48wo 29-09-2021 om 12:48

Telstar geniet nog na van het bezoek van Louis van Gaal. De bondscoach zat vrijdag tegen Jong AZ éénmalig op de bank bij zijn oude club: verdediger Özgür Aktas koestert de complimenten die hij van de bondscoach kreeg.

Aktas speelde vrijdag negentig minuten mee tegen de toenmalige koploper van de Keuken Kampioen Divisie, die met 1-0 werd verslagen in Velsen-Zuid. Tijdens de daaraan voorafgaande trainingsweek werkte hij intensief samen met de bondscoach. "Hij zei dat ik de meest gemotiveerde speler op het veld was", lacht hij in gesprek met de Gelderlander. "Hij kende me pas een paar uurtjes, hè. Dat zo iemand dat dan zegt, maakt me trots. Want zoiets zegt hij echt niet tegen iedereen."

De tijdelijke rentree van Van Gaal stond in het teken van een actie voor het goede doel Spieren voor Spieren. De bondscoach nam zijn tijdelijke job echter uiterst serieus en dwong daarmee bewondering af bij Aktas. "Alles wat de bondscoach zegt, neem je aan. Hij gaf voor de wedstrijd tegen Jong AZ aan dat hij nog niet had verloren sinds hij terug is van zijn pensioen. Hij prikkelde mij daarmee", klinkt het. "Zijn kritiek was direct en eerlijk, maar niet agressief of zo. De bondscoach kan dat ook zeggen. Hij heeft bij veel grote clubs getraind én had vijf wedstrijden van Telstar gezien voordat hij naar ons kwam."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws