Slecht nieuws voor Heerenveen: aanvoerder Mulder enige tijd uit roulatie

Slecht nieuws voor Heerenveen: aanvoerder Mulder enige tijd uit roulatie

29-09-2021 14:36
17

SC Heerenveen zal het voorlopig moeten stellen zonder Erwin Mulder. De 32-jarige goalie heeft zijn duim gebroken en moet een operatie ondergaan. Het is niet duidelijk hoelang Mulder precies uit de roulatie is.

In een bondig bericht maakt Heerenveen melding van het blessurenieuws. Afgelopen weekend viel Mulder tegen FC Twente na een helft uit met zijn kwetsuur. Drie dagen later blijkt het dus om een gebroken duim te gaan. De aanvoerder van Heerenveen zal deze week nog onder het mes gaan. Eerder op woensdag meldde de Leeuwarder Courant al dat Mulder waarschijnlijk enkele weken buitenspel staat.

Tegen Twente werd Mulder vervangen door Xavier Mous. De 26-jarige keeper zag er na een aantal minuten echter niet goed uit bij de eigen goal van Sven van Beek. Heerenveen heeft daarnaast nog de beschikking over Jan Bekkema en de achttienjarige Jaimy Kroesen onder de lat.

Zaterdag staat het volgende duel op de planning voor de ploeg van trainer Johnny Jansen. Heerenveen gaat dan op bezoek bij hekkensluiter PEC Zwolle.