Opstellingen: De Roon trapt Champions League-avond af, geen Koopmeiners

Opstellingen: De Roon trapt Champions League-avond af, geen Koopmeiners

29-09-2021 17:53
4

Marten de Roon staat woensdagavond in de basis bij Atalanta voor het Champions League-treffen met Young Boys. De defensieve middenvelder speelt samen met Remo Freuler en dat betekent dat Teun Koopmeiners op de bank zit.

De Roon moet samen met de Zwitser voor de balans in het elftal zorgen en ondersteunt zowel de hoge wingbacks als de aanvallend ingestelde spelers. Koopmeiners zit naast trainer Gian Piero Gasperini bij de reserves en zou op de positie van zijn landgenoot of van Freuler in kunnen vallen. De 'Nederlandse Duitser' Robin Gosens staat ook in de basis, Hans Hateboer is nog altijd geblesseerd.

La Dea treft Young Boys, dat twee weken geleden verrassend van Manchester United won. De Zwitsers treden aan met een aantal voor Ajax bekende namen, aangezien de twee clubs vorig seizoen tegen elkaar speelden, maar met Miralem Sulejmani zit de bekendste speler op de bank.

 Om 18.45 uur spelen ook Zenit en Malmö FF tegen elkaar. De Russen brengen geen Nederlanders of spelers met een Eredivisie-verleden binnen de lijnen, maar trainer Jon Dahl Tomasson van Malmö doet dat wel. Het clubicoon van Feyenoord heeft een basisplaats in petto voor Lasse Nielsen, die op een blauwe maandag nog voor NEC speelde.