KNVB zet zich in voor Huntelaar: 'Er is iets fout gegaan in de ICT-systemen'

KNVB zet zich in voor Huntelaar: 'Er is iets fout gegaan in de ICT-systemen'

29-09-2021 18:50
23

De KNVB doet er alles aan om Klaas-Jan Huntelaar speelgerechtigd te krijgen voor het zesde team van HC'03. De spits speelde afgelopen weekend al mee met het amateurteam uit Drempt tegen Concordia Wehl 10.

Of dat echter helemaal volgens de regels is verlopen, is niet duidelijk. Huntelaar zou een internationale overschrijving moeten hebben om door de amateurclub ingeschreven te kunnen worden. Dat leek niet het geval te zijn geweest. De KNVB zegt nu alles in het werk te stellen om The Hunter speelgerechtigd te krijgen.

"Ten eerste vinden we het natuurlijk bijzonder leuk dat we Klaas-Jan op onze amateurvelden terug blijven zien", zegt een woordvoerder van de KNVB tegen De Telegraaf. "Dat is mooi voor het amateurvoetbal en de beleving hiervan, veel mensen zullen al genoten hebben van het bericht hierover."

De bond geeft aan zelf in de fout te zijn gegaan. "Het is uiteraard zeer uitzonderlijk dat een oud-international aansluitend op zijn loopbaan in het buitenland de stap maakt naar dit niveau in Nederland. Helaas hebben we moeten constateren dat er in de ICT-systemen iets niet helemaal goed is gegaan. Dit gaan we uiteraard snel oplossen."

"In dit geval zijn er door Klaas-Jan en zijn club geen regels overtreden, zij mochten afgaan op wat het systeem hen aangaf. Wel moeten we alsnog van de Duitse bond de internationale vrijgave ontvangen. Wij gaan er achteraan om dit zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen zodat hij hopelijk komend weekend weer kan meespelen."