Weer volle Kuip in Europa: 'Spaanse journalisten: wat gebeurt hier, we moeten weg'

Weer volle Kuip in Europa: 'Spaanse journalisten: wat gebeurt hier, we moeten weg'

30-09-2021 07:17
80

Feyenoord maakt zich na lange tijd weer op voor een Europese voetbalavond in een volgepakte Kuip. Dat het tijdens Europese wedstrijden kan spoken in Rotterdam-Zuid, weet clubwatcher Mikos Gouka als geen ander: de Algemeen Dagblad-journalist denkt terug aan het treffen met Sevilla in 2014 en vooral aan de reactie van zijn Spaanse collega's.

Feyenoord versloeg de Andalusiërs – destijds titelhouder in de Europa League en bezig met een serie van drie eindzeges op rij – op 27 november 2014 met 2-0 en De Kuip schudde ouderwets op zijn grondvesten. "Er zaten Spaanse journalisten naast me. Die zeiden: wat gebeurt hier, we moeten weg. Die dachten: daar is het stadion niet op berekend", haalt Gouka herinneringen op in de AD Voetbalpodcast. "Je voelt dan echt die Kuip heen en weer gaan. Dat is wel een aparte gewaarwording, omdat ik het eigenlijk nooit zo in een ander stadion heb meegemaakt."

Donderdag ontvangt Feyenoord Slavia Praag: het decor op de donderdagavond moet de Rotterdammers extra vleugels geven. "Dat zeggen spelers ook, gek genoeg. En dan maakt het ook nog een verschil of je op dit tijdstip (21.00, red.) tegen RKC thuis speelt, waar het ook kan broeien en grommen in De Kuip. Maar in Europa is het toch even anders."