PSV-back kreeg geen oproep: 'Goede kans om te laten zien dat ik er wel bij hoor'

PSV-back kreeg geen oproep: 'Goede kans om te laten zien dat ik er wel bij hoor'

30-09-2021 16:14
23

Phillipp Mwene wil donderdagavond iets laten zien in zijn eigen Oostenrijk. De rechtsback van PSV werd door bondscoach Franco Foda niet opgeroepen voor de nationale ploeg en dat zit hem niet lekker.

In het Europa League-treffen met Sturm Graz krijgt Mwene de kans om het één en ander recht te zetten. "Het is een beslissing van de bondscoach, maar dit is wel een goede mogelijkheid om te laten zien dat ik er wel bij hoor", zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad.

De Oostenrijker is basisspeler bij PSV en dat moet hem helpen in zijn ontwikkeling. "Ik denk dat ik het team kan helpen met de intensiteit en de manier waarop ik speel. De eerste paar maanden hier zijn echt goed voor mij. Ik speel in Europa en heb de Super Cup gewonnen. Mede daardoor heb ik mijn debuut gemaakt in de nationale ploeg, PSV en ik hebben grote ambities."

De vleugelverdediger brak nooit door in zijn eigen land, omdat VfB Stuttgart hem al in de jeugd van Austria Wien ophaalde. Uiteindelijk belandde Mwene via Kaiserslautern en Mainz bij PSV.