Slot over Til: 'Los van surplus aan technische kwaliteit zie je Ajax dat ook doen'

Slot over Til: 'Los van surplus aan technische kwaliteit zie je Ajax dat ook doen'

Gepubliceerd: donderdag 30 september 2021 om 17:12do 30-09-2021 om 17:12

Arne Slot prijst zich gelukkig met de aanwezigheid van Guus Til bij Feyenoord. De trainer gaat er echter niet van uit dat hij ook volgend seizoen nog over 23-jarige middenvelder kan beschikken.

Slot oordeelde al snel dat de Rotterdammers een speler als Til nodig hadden. De oud-AZ'er kwam op huurbasis over van Spartak Moskou. "Ik vond twee dingen. Dat de diepgang van Guus heel erg goed bruikbaar was. Maar vooral ook zijn enorme dynamiek in het drukzetten. Guus is niet alleen in staat om vrij snel dicht bij de bal te komen, maar hij kan mensen ook echt van de bal aflopen."

"Dat laatste is een heel belangrijke eigenschap voor hoog drukzetten", vervolgt Slot op de persconferentie. "Ik weet dat het in dit stadion niet zo heel gebruikelijk is om over Ajax te beginnen. Maar als je de wedstrijd Ajax – Besiktas ziet, dan zie je los van het surplus aan technische kwaliteit van Ajax ook dat ze met enige regelmaat spelers heel makkelijk van de bal aflopen, omdat ze fysiek ook enorm dominant zijn. Juist die laatste eigenschap heeft Guus ook enorm. Dat zorgde er ook voor dat ik hem al heel snel, heel graag erbij wilde halen."

Door de goede prestaties van Til is het echter de vraag of hij te behouden is voor Feyenoord. "Ik ben nu nog niet bezig met volgend seizoen. Er is geen optie tot koop. Voor hem en voor Feyenoord is het goed dat hij zo presteert als hij nu doet. Het wordt voor hem een uitdaging om dat vast te houden."

Slot en Feyenoord nemen het donderdagavond op tegen Slavia Praag in de Conference League.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Hoe gaat Feyenoord-Slavia Praag eindigen?

Feyenoord wint
76%
Slavia Praag wint
12%
Gelijkspel
12%
(3627 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws