Perez lacht om spel AZ tegen Jablonec: 'Dit zijn professionele voetballers...'

Perez lacht om spel AZ tegen Jablonec: 'Dit zijn professionele voetballers...'

30-09-2021 19:50
33

De eerste helft tussen AZ en Jablonec was er eentje om snel weer te vergeten. De Alkmaarders haalden alleen in de laatste vijf minuten voor de pauze hun niveau en waren in de eerste veertig minuten ongelooflijk slordig. Kenneth Perez schoot zelfs in de lach van het spel van de Alkmaarders.

Pass na pass belandde bij de verkeerde kleur en voornamelijk Dani de Wit kende niet zijn beste helft voetbal. "De creativiteit is ver te zoeken", zo vertelt Perez in zijn rustanalyse bij ESPN. "De Wit is een lopende nummer 10 en heeft weinig overzicht. Hou die bal even bij je, je kan hem altijd nog afgeven als je gaat denken: dit wordt te moeilijk voor me. Het is niet alleen maar beuken."

Het was niet alleen De Wit die onder de maat speelde. Heel AZ kende een ongelukkige eerste helft. Zo ongelukkig, dat Perez in de lach schiet bij het kijken naar de beelden. "Het is om te lachen. Dit zijn professionele voetballers... Die kunnen over het algemeen best goed voetballen. Als je je wil ontwikkelen, en dat geldt zeker voor De Wit, dan moet je je hoofd omhoog houden en even wat beter kijken. En niet alleen maar gaan rennen en beuken. Ik mis verfijndheid bij veel spelers."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie