Oostenrijkers nemen hun verlies: 'PSV is een maatje te groot'

30-09-2021 21:58
30

PSV kan niet alleen vertrouwen putten uit de uitslag van het duel met Sturm Graz, maar ook uit het oordeel van de Oostenrijkse kranten. De media in dat land zijn het erover eens dat Sturm Graz op dit moment niet kan tippen aan de ploeg van Roger Schmidt.

PSV kon wel een opsteker gebruiken na de nederlagen tegen Feyenoord en Willem ll. Op Sturm Graz werd een 1-4 zege geboekt. 'Torfestival in Graz', kopt Die Presse treffend. De krant vat de wedstrijd in één zin samen: 'Te veel kansen verprutst, te veel fouten gemaakt.'

'PSV leert Sturm een bittere les', schrijft Kronen Zeitung over de wedstrijd. 'Kleine Zeitung sluit zich daarbij aan. 'Sturm is na twee wedstrijden nog altijd puntloos. De Nederlanders waren in grote delen van de wedstrijd dominant, maar konden in de eerste helft weinig kansen creëren.'

'Na een Sturm-vrije trap, counterden de gasten als uit het boekje, waar Zahavi uiteindelijk van profiteerde. Als tegenprestatie maakte Sturm het weer spannend. Stankovic zorgde voor 1-2, waarna doelman Joël Drommel een kopbal van Kiteishvili van de lijn haalde. Philipp Max besliste de wedstrijd in de slotfase, nadat de Graz-doelman een sensationele redding verrichtte tegenover Vinicius.'

'Sturm had zich de eerste Europese thuiswedstrijd in tien jaar tijd anders voorgesteld. Tegen PSV werd voor Graz duidelijk dat het internationale niveau hoger ligt dan in de Oostenrijkse Bundesliga. En dus wacht de club nog altijd op de eerste punten in de Europa League', schrijft Kurier. 'Sturm maakte te veel fouten. Het enige positieve is dat het amper kansen weggaf. In de rust moet de trainer de juiste snaar geraakt hebben, getuige de storm van Sturm in de tweede helft. Maar op het moment dat Sturm penalties claimde, counterde PSV naar 0-2. Een verdiende nederlaag, PSV bleek een maatje te groot.'

Sport24 sluit zich daarbij aan: alleen PSV verdiende donderdagavond de overwinning in Oostenrijk. Ook Wiener Zeitung trekt die conclusie. 'Na de 1-3 van Max was het gedaan. Een moment eerder was doelman Siebenhandl superieur na een inzet van 'joker' Carlos Vinicius. De ingebrachte Vertessen werd totaal niet gehinderd bij de ingooi, waarna het ook nog 1-4 werd.'