Sulemana maakt de winnende in Arnhem, Vitesse doet zichzelf tekort

30-09-2021 22:54 Laatste update: 22:55
38

Vitesse is in de groepsfase van de Conference League tegen de eerste nederlaag aangelopen. Een zwak begin van de tweede helft kost de Arnhemmers de kop tegen Stade Rennes. Kamaldeen Sulemana maakte de winnende: 1-2.

Vitesse putte zelfvertrouwen uit de eerste wedstrijd tegen NS Mura, die met 0-2 gewonnen werd. Oussama Tannane was toen nog van de partij, inmiddels is hij persona non grata in Arnhem. Trainer Thomas Letsch zette Tannane uit de selectie en club en het is niet uitgesloten dat het contract van de middenvelder ontbonden wordt. Bij Rennes begon voormalig Ajax-doelwit Sulemana op de bank.

Er gebeurde van alles in het Gelredome, waar een energiek Vitesse de eerste kansen op een doelpunt kreeg. Loïs Openda kopte maar net naast en Matusz Bero zag een schot door doelman Alfred Gomis gekeerd worden. De Fransen verschenen zelf ook regelmatig voor het doel van doelman Markus Schubert, maar de Vitesse-doelman hoefde niet gestrekt te gaan.

Nadat Stade Rennes dé kans op 0-1 liet liggen, zette Maximilian Wittek het Gelredome in vuur en vlam. De linksback schoot de bal kiezelhard via de onderkant van de lat achter Gomis en die goal was niet onverdiend. De 1-1 van Serhou Guirassy was kort daarna bijna een feit, maar een (onbedoelde) hakbal ging maar net naast.

Vitesse geeft wedstrijd weg
Vitesse was in de eerste helft bedrijvig, maar daar was in de tweede helft nog maar weinig van over. Stade Rennes pakte het initiatief over en drukte de ploeg van Letsch achterover. Scheidsrechter Kevin Clancy, die gretig met gele kaarten strooide, wees naar de stip na een overtreding van Schubert. Uit de daaropvolgende penalty maakte Serhou Guirassy gelijk.

Vitesse leek het helemaal kwijt en daardoor was het wachten op meer problemen. Die kwamen er ook. Sulemana raakte eerst de paal, maar zette Stade Rennes daarna beheerst op voorsprong na een mispeer van Eli Dasa.

In de slotfase stond Vitesse met een man meer op het veld nadat Clancy Loïc Badé met zijn tweede gele kaart van het veld stuurde: hij trok de doorgebroken Openda onderuit. In kansrijke positie gleed de Belgische spits vanuit kansrijke positie naast.

In de zeven minuten blessuretijd kreeg Vitesse nog twee grote kansen op 2-2. Eerst kopte Jacob Rasmussen op Gomis en een moment later tikte de doelman een afstandsschot van Openda maar net over.