Uit de gratie geraakte Sturridge vindt anderhalf jaar na ontslag nieuwe club

Uit de gratie geraakte Sturridge vindt anderhalf jaar na ontslag nieuwe club

01-10-2021 08:24 Laatste update: 08:34
9

Daniel Sturridge speelde op 22 februari 2020 zijn laatste officiële competitiewedstrijd en heeft 587 dagen later een nieuwe club gevonden. De 26-voudig Engels international gaat in Australië bij Perth Glory aan de slag.

De oud-spits van onder meer Manchester City, Chelsea en Liverpool speelde in het seizoen 2019/2020 voor Trabzonspor. De Turkse club ontsloeg hem echter, nadat hij werd geschorst wegens het overtreden van de gokwet. De 32-jarige Sturridge dook afgelopen zomer nog tijdelijk op bij het Spaanse Real Mallorca, maar gaat dus Down Under aan de slag.

Perth Glory, de nummer negen van het vorige seizoen in Australië, heeft hem voor één seizoen vastgelegd. Eigenaar Tony Sage heeft hoge verwachtingen van Sturridge. "Daniel is niet alleen één van de grootste aankopen in onze geschiedenis, maar ook in die van de A-League. Zijn komst onderschrijft hoe ambitieus we zijn", laat hij weten aan de clubkanalen.

Sturridge krijgt ruimschoots de tijd om toe te werken naar zijn debuut op de Australische velden. Het nieuwe seizoen begint medio november.