Slot over 'Habibabi-landen': 'Dat gaat voor ons dus niet op, blijkt nu'

Slot over 'Habibabi-landen': 'Dat gaat voor ons dus niet op, blijkt nu'

Gepubliceerd: vrijdag 1 oktober 2021 om 08:42vr 01-10-2021 om 08:42

Feyenoord-trainer Arne Slot prijst zich gelukkig na de Conference League-zege op Slavia Praag. De Rotterdammers wervelden voor rust, vielen in de tweede helft terug en trokken de overwinning alsnog over de streep tegen de Tsjechische kampioen.

Dat Feyenoord nog zo aan de bak moest, was voor Slot geen verrassing. "Waar aan de voorkant door heel veel mensen geschetst werd dat de Conference League de nummer zes uit Habibabi-landen waren, blijkt dat in ieder geval voor ons niet op te gaan", heeft hij na afloop laten weten tijdens de persconferentie. "Ik denk dat dit één van de sterkere tegenstanders is die we dit jaar getroffen hebben."

Feyenoord speelde voor rust het energieke spel dat Slot voor ogen had. Volgens de trainer was het de beste eerste helft van het seizoen tot dusver. "Ik heb na PSV, wat natuurlijk een hele goede ploeg is, gezegd dat ik heel blij was met het resultaat (Feyenoord won op 19 september met 0-4 in Eindhoven, red.), heel goed verdedigd. Maar dat ik graag zou zien dat we ook in een grote wedstrijd dominant zijn. En dat waren we in de eerste helft."

Feyenoord heeft vier punten gepakt in zijn eerste twee Conference League-wedstrijden en leidt in Groep E: Slavia Praag en Union Berlin staan op één punt achterstand, Maccabi Haifa op drie punten. Union is op 21 oktober de volgende tegenstander in De Kuip.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Op welke plek gaat Feyenoord eindigen in zijn poule?

1
50%
2
42%
3
6%
4
2%
(2454 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws