'De buitenwacht denkt soms dat Ajax een kille club is, maar het is een warme club'

'De buitenwacht denkt soms dat Ajax een kille club is, maar het is een warme club'

01-10-2021 14:37
69

Mike van der Hoorn is dit seizoen weer op de Eredivisie-velden te bewonderen en neemt het zondag met FC Utrecht op tegen zijn oude club. De lange centrale verdediger stond tussen 2013 en 2016 onder contract bij Ajax en bewaart goede herinneringen aan die tijd.

Van der Hoorn werd één keer kampioen met de Amsterdammers, deed mee in het gewonnen Champions League-duel met FC Barcelona en speelde ook wedstrijden tegen AC Milan en Paris Saint-Germain. "Ik heb genoten van alles wat er bij komt kijken bij een club als Ajax", wordt hij geciteerd door De Telegraaf. "Het is een mooie, grote club om voor te spelen. Het is ook een warme club. Mensen van buitenaf denken soms dat het een kille club is."

Dat de meeste fans van FC Utrecht minder met de Amsterdamse club hebben, beseft Van der Hoorn echter maar al te goed. "Die rivaliteit is er en zal er blijven. Het is ook mooi dat er rivaliteit is. De supportersgroepen kunnen elkaar niet uitstaan. Dat is een gegeven. Als voetballers zullen we daar goed mee om moeten gaan." De centrale verdediger won onlangs met FC Utrecht van Feyenoord en hoopt op een nieuwe stunt. "Waar we in ieder geval voor moeten zorgen, is dat we heel lastig zijn voor hen. We moeten hen uit het ritme halen. Als je Ajax in hun ritme laat, dan vinden ze het fijn. Dat ritme moeten we gaan doorbreken."

Ajax en FC Utrecht trappen zondag om 14.30 uur af in Amsterdam. Dat doen ze als nummers één en vijf van Nederland.