Ajax-fan en acteur Ebbinge: 'Geen Haaland misschien wel een nadeel'

Gepubliceerd: wo 3 november 2021 om 17:16

Ook Diederik Ebbinge is afgereisd naar Duitsland om Ajax aan te moedigen tijdens de Champions League-clash met Borussia Dortmund. De acteur, cabaratier en regisseur denkt dat de ploeg van coach Erik ten Hag alle steun kan gebruiken in een regenachtig Dortmund.

"Spannend, alle clichés kun je nu opentrekken hè", laat Ebbinge weten voor de camera van VoetbalPrimeur. "Het zal zeker een heel andere wedstrijd worden dan twee weken geleden. Ik zou al genoegen nemen met 1-1 hoor." Hij verwacht een tot op het bot gemotiveerd Dortmund. "Zij zullen de messen geslepen hebben, ze waren een beetje naïef de vorige keer, op de eerste acht minuten na. Ze zullen ze nu goed bestudeerd hebben, dus dat zal wel wat lastiger worden."

"Ajax was natuurlijk geweldig, maar dat kon ook omdat ze die ruimte kregen", vervolgt Ebbinge. "Ik vrees dat ze dat nu minder gaan krijgen. Maar laat ze zich er maar onderuit knokken." De Bundesliga-topclub moet het wel zonder Erling Haaland stellen. "Of dat nou een voordeel of nadeel is, weet je niet. Dan moeten ze combineren in plaats van de lange spelen, misschien kunnen ze dat wel heel goed."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws