'Laatste weken gebeurt bij PSV eigenlijk wat Schmidt juist had willen voorkomen'

05-11-2021 13:11
56

De Nederlandse voetbalvolgers hebben weinig te klagen tijdens dit Europese seizoen: na het Champions League-succes van Ajax maakten Feyenoord, PSV, AZ en Vitesse er ook een overwegend feestelijke donderdagavond van, waarop Nederland zelfs virtueel voorbij Portugal ging op de coëfficiëntenranglijst. Verslaggevers Emile en Danny maken de balans op en delen in totaal negen croissantjes uit.

Feyenoord en AZ wonnen van respectievelijk Union Berlin en CFR Cluj en zijn nagenoeg zeker door. Vitesse wist bijna geschiedenis te schrijven, maar kon een 3-0 achterstand tegen Tottenham Hotspur nét niet meer ombuigen.

PSV is nog in de race na een bloedeloze 0-0 bij AS Monaco, maar zag met Yorbe Vertessen en Carlos Vinícius wel weer twee spelers wegvallen. 'De laatste weken gebeurt bij PSV eigenlijk wat Schmidt juist had willen voorkomen. Met een uitgekiend wisselbeleid probeerde hij de fitheid van zijn spelers zo lang mogelijk te waarborgen. Maar eerst haakten Madueke en Gakpo af. Op de cruciale Europese avond moest hij bovendien de zieke Götze, Pröpper en Van Ginkel missen', concludeert De Telegraaf dan ook.

Voor app-gebruikers: bekijk de hele YouTube-video hier!