Meer video’s

'Ik had die reacties wel verwacht': het eerste interview met kersvers NEC'er Bony

26 januari - 22:15
29

Wilfried Bony wil er alles aan doen om de fans van N.E.C. zo snel mogelijk voor zich te winnen. De voormalig Vitesse-spits, die woensdag een contract tekende dat hem voor een half jaar aan de Nijmegenaren verbindt, liet dat optekenen in zijn eerste interview in het N.E.C.-shirt. VoetbalPrimeur en de Nijmeegse club werkten samen aan het publiceren van dit interview.

Bony, die de komende dagen nog geen andere media te woord zal staan en dus exclusief voor deze kanalen zijn verhaal deed, trainde dinsdag voor het eerst mee in Nijmegen. Hij verwacht snel klaar te zijn om wedstrijden te spelen. "Ik heb mijn conditie op peil gehouden bij Newport County, waar ik die club hartelijk voor wil bedanken. Daardoor kon ik fit blijven tot ik dit contract tekende. Een hele wedstrijd spelen lukt nu misschien nog niet, maar ik heb wel hard getraind en ken het team nu ook al een beetje. Ik denk dat ik snel de negentig minuten vol kan gaan maken."

Ted van Leeuwen, de technisch directeur van de nummer negen van de Eredivisie, kreeg de mogelijke komst van Bony in de schoot geworpen. "Ik hoorde dat er een mogelijkheid was om terug te komen naar Nederland en toen heb ik contact opgenomen met 'meneer Ted'", zo schetst de Ivoriaan de situatie. "Hij zei me toen dat het een mogelijkheid was en dat hij er alles aan zou gaan doen om het te realiseren. Hij had even wat tijd nodig om het te overleggen, maar gelukkig ben ik nu hier en kan ik doen wat ik het liefste doe: voetballen."

Toch moet de spits de scepsis van sommige fans nog zien te overwinnen. Bony verklaarde vaak de liefde aan aartsrivaal Vitesse, waar hij topscorer van de Eredivisie werd, en dat nemen delen van de Nijmeegse achterban hem nog altijd niet in dank af. "Die reacties had ik wel verwacht en dat snap ik ook. Het hoort bij het voetbal, maar ik ben hier gekomen om weer op het veld te staan en ik ben dankbaar dat NEC me die kans heeft gegeven. Ik hoop dat de fans achter het team staan, waar ik nu onderdeel van ben. Dan doe ik mijn best om alles voor het team te geven."