Finale met PSV en Ajax en de gevolgen: succes rivalen kan Feyenoord goed uitkomen

04-03-2022 15:35 Laatste update: 15:38
90

De strijd in Deventer en Alkmaar is gestreden en de bekerfinalisten zijn bekend: prolongeert Ajax op 17 april zijn titel of weet PSV na de Johan Cruijff Schaal ook de KNVB Beker voor de Amsterdammers weg te grissen? Deze bekerfinale is echter ook interessant voor alle clubs in het linkerrijtje van de Eredivisie. VoetbalPrimeur bespreekt de nieuwe strijd om de Europese tickets.

Normaal gesproken zouden de nummers één, twee en drie direct Europa in gaan, net als de bekerwinnaar. Ajax en PSV hebben als nummers één en twee echter weinig aan het Europa League-ticket dat aan bekerwinst gekoppeld is. Als alles zo blijft, gaat dat ticket voor de bekerwinnaar naar de nummer drie: dan zou Feyenoord - dankzij zijn twee grootste rivalen - zich niet voor de Conference League-, maar voor de Europa League-voorrondes plaatsen.

AZ had uiteraard liever zelf in De Kuip gestaan, maar kan ook profiteren van de uitkomst van de finale. De nummer vier van de Eredivisie is volgens de huidige standen namelijk klaar na 34 speelrondes en hoeft geen play-offs te spelen. Die eer was eigenlijk weggelegd voor de nummers vier tot zeven, maar dat worden nu de nummers vijf tot acht. Misschien wagen SC Cambuur en NEC in één jaar tijd wel de sprong van de Keuken Kampioen Divisie naar de Conference League?