Meer video’s

Van der Vaart 'werd lam' met Van Gaal: 'Dag erna scheldt hij je helemaal verrot'

11-04-2022 22:16
35

De bioscoopfilm over Louis van Gaal is maandag in première gegaan en VoetbalPrimeur was van de partij bij de rode loper. Rafael van der Vaart maakte bij het Nederlands elftal beide kanten van de bondscoach mee, vertelt hij aan onze verslaggever ter plaatse.

Emile van de Sande
AMSTERDAM

De 109-voudig Oranje-international speelde zijn eerste én laatste interland onder Van Gaal. De twee trokken ook buiten de lijnen met elkaar op. "We moesten een keer op een heel leuke avond iets openen bij een amateurclub. Lam geworden met zijn tweeën en een dag daarna moesten we bij het Nederlands elftal trainen. En vervolgens scheldt hij je helemaal verrot en kapot", lacht Van der Vaart. "Dat tekent hem heel erg. Terwijl jij als speler denkt: hé, dit is toch een leuke avond geweest, doe eens rustig, man."

Tijdens dat soort trainingssessies leerde Van der Vaart de wetten van Van Gaal kennen. "Geloof me nou, je moet er dan ook staan. En als je dan een fout maakt: hij ziet alles, heel scherp. Maar dat vond ik altijd heel grappig, dat je een heel leuke avond met hem hebt gehad en denkt: wat een wereldvent. En de dag daarna denk je: wat een klootzak is het eigenlijk..."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie