Meer video’s

Ancelotti roemt magisch Bernabéu en Real-spelers: 'Opoffering, geluk en energie'

5 mei - 07:37
17

Carlo Ancelotti is maar wat trots op de prestatie van Real Madrid, dat na een sensationele comeback afrekende met Manchester City in de halve finale van de Champions League. Volgens de Italiaanse trainer gaven 'opoffering, geluk en energie' de doorslag in het Estadio Santiago Bernabéu.

Manchester City leidde bij het ingaan van de blessuretijd nog met 0-1, maar dankzij twee doelpunten in korte tijd van invaller Rodrygo dwong Real een verlenging af. Daarin maakte sterspeler Karim Benzema het verschil: 3-1. "Dit is niet makkelijk te verklaren", stelt Ancelotti. "Toen iedereen dacht dat het over was, maakte een klein detail het verschil. We gaven nooit op. We wonnen door opoffering, geluk en energie."

Ancelotti roemt ook de kracht van het Bernabéu. "Het is iets magisch. We hebben hier fantastische avonden beleefd tegen zeer sterke ploegen, waarvan sommigen de Champions League hebben gewonnen. Alle lof aan de spelers en de supporters, die ons niet alleen in het stadion motiveren, maar ook daarbuiten. We zijn trots op deze club. Real Madrid is speciaal", wordt hij geciteerd door Spaanse media.

Op 28 mei staat de Koninklijke in de finale tegenover Liverpool.