Meer video’s

Schmidt kan woede en emotie niet verbergen: 'Dit is een schandaal'

8 mei - 20:20
299

Op de persconferentie na Feyenoord-PSV kwam het stoom uit de oren van Roger Schmidt. De trainer van de Eindhovenaren is verbijsterd over de strafschop die Serdar Gözübüyük toekende en geeft de arbiter een flinke veeg uit de pan.

Voor de camera van ESPN liet Schmidt zijn onvrede al blijken over de strafschop, waardoor Feyenoord nog op gelijke hoogte kwam. Op de persconferentie gaat de oefenmeester verder waar hij gebleven was. "Dit is een schandaal voor mij. De VAR wordt niet gebruikt zoals dat wel kan. Ik heb er al over gesproken, maar ik kan echt niet begrijpen dat de scheidsrechter dit niet nog een keer zelf gaat checken."

"Iedereen in het stadion en in deze ruimte weet dat dit nooit, maar dan ook nooit een strafschop was", gaat een emotionele Schmidt verder. Vervolgens trekt hij de vergelijking met de ophef na PSV-Ajax, over de mogelijke uitbal. "We hebben het hier over twee arbiters die internationaal actief zijn. Maar ze gaan niet naar het scherm om het te checken. Dat kan ik niet begrijpen."

Door het gelijkspel is de landstitel ineens ver weg voor PSV. De nummer twee van de Eredivisie moet in twee duels een achterstand van vier punten zien goed te maken.