'We zijn als eerste begonnen en als laatste geëindigd: we mogen toch trots zijn'

29-05-2022 19:50

Thomas Buitink debuteerde in 2018 al voor Vitesse, is nooit definitief doorgebroken, maar wil komend seizoen voor zijn kans gaan. Aangezien Loïs Openda, vicetopscorer van het voorbije Eredivisie-seizoen, gaat vertrekken, liggen er kansen voor Buitink.

Buitink schipperde dit seizoen tussen basis en bank, maar hoopt dat dit na de zomer anders zal zijn. "Loïs gaat een stap hogerop zetten, wat hij verdiend heeft. Dat is voor mij misschien een kans. Ik zit natuurlijk elk jaar met de gedachte: ik wil dit jaar eerste spits worden. Dat was vorig jaar niet anders, ik wil bij Vitesse slagen en daar moet ik alles aan doen", laat hij weten aan VoetbalPrimeur.

Eerst wacht een vakantie, waarin hij de batterij weer op moet laden, na een slopend seizoen met Vitesse. "We zijn als eerste begonnen en als laatste geëindigd", doelt hij op de knappe prestaties in Europa én het bereiken van de finale van de play-offs om Europees voetbal. Deze is echter in een deceptie geëindigd: Vitesse verdedigde tegen AZ een 2-1 voorsprong, maar leed in Alkmaar een ontluisterende 6-1 nederlaag. Buitink spreekt van een 'dramatische' middag, maar plaatst de prestaties van Vitess in perspectief. "Als je terugkijkt op dit seizoen in het geheel, zonder deze wedstrijd, denk ik dat we heel trots op onszelf mogen zijn."