Cádiz komt met statement, Xavi begripvol: 'Mensenleven gaat voor'

11-09-2022 09:55
80

Het La Liga-duel tussen Cádiz en FC Barcelona lag zaterdag bijna een uur stil, omdat een supporter van de thuisclub moest worden gereanimeerd. Xavi was bereid om de wedstrijd definitief te staken.

"We kregen te horen dat iemand een hartaanval had en daarna iemand flauwviel. Het is goed dat deze persoon gered is. We hebben het over een mensenleven, dat staat altijd boven het voetbal. Als er iets ergers was gebeurd, hadden we de wedstrijd definitief gestaakt. Maar we kwamen bij elkaar - de arbiters, Cádiz en Barcelona - en besloten verder te spelen", vertelt Xavi na afloop van de 0-4 zege van de Catalanen.

De trainer van Barça prees in Spaanse media ook het optreden van scheidsrechter Carlos del Cerro Grande. "In de kleedkamer ging het natuurlijk over de persoon die werd gereanimeerd, maar de scheidsrechter was sensationeel. Hij heeft ons onderdeel gemaakt van de uiteindelijke beslissing. Dat is een kwestie van gezond verstand, meer niet. Er was een tijd dat ze ons vertelden dat er niets aan te doen was, gelukkig is er dit keer geen dode gevallen."

Cádiz bevestigt in een verklaring dat een supporter op de tribune een hartinfarct had. Hij is succesvol gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht. De club bevestigt ook dat er vervolgens nog iemand flauwviel in het vak. 'De club wil de supporters, de mensen van de security en van het Rode Kruis bedanken voor hun alerte optreden, zodat dit incident een goed einde kreeg.'