Meer video’s

Albers over 'speciale' contractverlenging Taylor: 'Ten Hag wilde hem verhuren'

23-09-2022 10:28
20

Kenneth Taylor mocht begin kalenderjaar verhuurd worden van Ajax, maar inmiddels is hij basisspeler in Amsterdam en debuteerde hij donderdag voor het Nederlands elftal. De twintigjarige middenvelder plukte de vruchten van zijn keuze om te blijven, stelt zaakwaarnemer Guido Albers in de nieuwste aflevering van #DoneDeal.

Taylor zette deze zomer zijn handtekening onder een nieuw contract tot medio 2026 in de Johan Cruijff Arena. "Dat was natuurlijk ook redelijk speciaal. Ergens in december kwam er een gesprek tussen hem en Ten Hag, waarin Ten Hag aangaf dat hij hem graag wilde verhuren in de tweede seizoenshelft. Kenneth gaf op dat moment aan: ik heb voldoende vertrouwen in mezelf en wil niet verhuurd worden."

Richting het einde van het seizoen veroverde de kersverse Oranje-debutant vervolgens zijn plek bij Ajax. Voor Albers was het daarna prettig onderhandelen. "Voor een manager is dat de mooiste positie. Dat maakt je iets sterker dan dat je vanaf de bank over een nieuw contract moet onderhandelen."