De Ligt memoreert 'heel belangrijk gesprek' met Bosz na dramatisch debuut

18-11-2022 12:40 Laatste update: 12:51
15

Matthijs de Ligt heeft veel last gehad van zijn dramatische debuut in het Nederlands elftal in 2017. De destijds pas zeventienjarige verdediger, die net was doorgebroken bij Ajax, had veel steun aan Peter Bosz, zijn trainer in Amsterdam.

De Ligt kreeg de kans van bondscoach Danny Blind in een WK-kwalificatieduel met Bulgarije, maar vertolkte een negatieve rol bij twee tegentreffers. Al na één helft werd hij uit zijn lijden verlost. "Ik ben er wel een tijdje stuk van gweest", vertelt de Oranje-international in het RTL-programma Isola di Beau. "Het moment dat het omgeslagen is: ik kwam terug bij Ajax, toen riep Peter Bosz mij en die had toen een heel belangrijk gesprek voor mijn carrière en ook voor dat moment."

"Hij zei: luister Matthijs, ik vind je fantastisch, je bent geweldig bezig, je bent een geweldige speler", memoreert De Ligt. "Je hebt een debuut gehad dat vervelend is, maar weet dat ik het volste vertrouwen in je heb. Ik ga je de komende twee wedstrijden niet opstellen, dan weet je dat alvast. Dat is niet omdat ik je niet wil laten spelen, maar gewoon om even rust te creëren om jou als persoon. Je bent geweldig bezig en je ontwikkelt je fantastisch en daarna gaan we weer bouwen. Dat heeft bij mij voor zoveel vertrouwen en energie gezorgd om weer de Matthijs te zijn van vóór het Nederlands elftal."

Isola di Beau is vanaf zondag 20 november te zien bij RTL4. In het programma ontvangt Beau van Erven Dorens iedere week twee gasten op Sardinië.