Heitinga bijzonder lovend over 'social connector': 'Deze jongen weet wat hij wil'

22-05-2023 09:27 Laatste update: 09:49
74

John Heitinga is onder de indruk van de ontwikkeling van Jorrel Hato. Niet alleen op voetbalgebied, maar vooral ook op persoonlijk vlak. Hato is de laatste weken vaste waarde bij Ajax en ook tegen FC Utrecht maakte hij de negentig minuten weer vol.

"Hij is echt een social connector", vertelt Heitinga over de manier waarop Hato in de groep ligt. "Hij ligt heel goed in de groep en hij wordt top opgevangen door de ouderen. Hij is veel met Dusan Tadic en Davy Klaassen ook en eigenlijk nemen we hem ook constant bij de hand. Maar deze jongen weet zelf ook heel goed wat hij wil." Hato kwam in de laatste zes Eredivisie-duels van Ajax in actie.

Maar naast het sociale aspect ziet Heitinga ook een enorme ontwikkeling op het veld. "Als centrale verdediger komt hij toch een aantal keer in grote ruimtes, maar in die persoonlijke duels lost hij het goed op. Hij is rustig aan de bal en ziet de oplossingen. Ik had het er net nog met de staf over. Jorrel heeft de afgelopen weken alle belangrijke wedstrijden, waar spanning op staat, gespeeld en allemaal negentig minuten. Daardoor hebben we het gevoel dat hij al heel lang in de ploeg staat."